Tijd om uw dashcams te vervangen?

Dashcams zijn uitgegroeid tot een veelgebruikt accessoire, met een groeiend aantal voertuigen op de wegen sport een. Betaalbaar en gemakkelijk te gebruiken, dashcams geven bestuurders meer gemoedsrust tijdens het rijden.

Dashcams zijn tegenwoordig niet meer uit voertuigen weg te denken. Het merendeel van de auto’s en vrachtwagens op de weg heeft er een. Ze zijn betaalbaar en gemakkelijk te gebruiken. Bovendien geven ze chauffeurs een gevoel van zekerheid op de weg.

Dashcams worden veel gebruikt door vrachtwagenchauffeurs in de logistieke en transportsector en zijn inmiddels een standaard beveiligingsmiddel. Ze worden gebruikt om mogelijke incidenten vast te leggen en de chauffeur, het voertuig en de inhoud ervan te beveiligen. Als het gaat om verzekeringsclaims in de transportsector, kunnen dashcams belangrijk zijn voor het besparen van enorme hoeveelheden geld.

Zonder bewijs worden de kosten van een claim soms gedeeld tussen beide partijen. Met beelden van het incident zelf kunnen wagenparkexploitanten hun bedrijf echter beschermen tegen valse claims. Deze extra zekerheid kan leiden tot enorme jaarlijkse besparingen van verzekeringspremies.

Dashcams van goede kwaliteit zijn de sleutel

Vanwege de financiële impact die gepaard gaat met een valse verzekeringsclaims is het belangrijk dat de dashcams van uw wagenpark van goede kwaliteit, duurzaam en betrouwbaar zijn. Ook moeten de beelden duidelijk laten zien wat er is gebeurd en om welke voertuigen het ging. Ook moeten de kentekens van de voertuigen gemakkelijk te lezen zijn.

Een 4K-dashcam neemt bijvoorbeeld dag en nacht beelden op in HD-kwaliteit. Dus wanneer er een incident plaatsvindt, is het videobewijs haar scherp.

Tijd om te vervangen?

Met een huidige Smart Transport dashcam kunnen de beelden worden afgespeeld en opgeslagen in een resolutie van 1080p. Ook heeft de dashcam een noodknop voor bestuurders die beelden opslaat, vlak voor, tijdens en na een gebeurtenis.

De SD-kaart van de dashcam heeft een capaciteit van tot 26 GB. Er moet dus altijd voldoende ruimte beschikbaar zijn om potentieel bewijs op te slaan. Bovendien is de dashcam beschermt tegen sabotage waardoor beeldmateriaal nauwkeurig en waarheidsgetrouw blijft.

Integratie = Inzicht

Naast de beeldkwaliteit, die in de loop der jaren sterk is verbeterd, hebben moderne dashcams betere functionaliteits- en integratiefuncties. Wanneer u uw camerasysteem integreert met telematicatechnologie, kunt u uw wagenpark beter beheren. De directe ‘ongeval melding’ van het platform, bepalen bijvoorbeeld het exacte moment van een incident.

Deze zal ook beelden markeren om te bekijken, klaar om te worden geüpload. Voor transportmanagers met een groot aantal voertuigen in hun wagenpark kan dit veel tijd besparen door niet meer door uren van beeldmateriaal te hoeven zoeken.

Natuurlijk zijn dashcams niet het enige onderdeel van de complete camera-oplossing. Achteruitrijcamera’s, zijaanzichten en interne camera’s geven u letterlijk een volledig beeld van het voertuig. Robuust en betrouwbaar, deze camera’s zijn ontworpen met vrachtwagens in gedachten. Hun functies zorgen ervoor dat uw beeldmateriaal altijd duidelijk en onbetwistbaar is:

  • Antitrilling-technologie
  • Snelle processors
  • Brede kijkhoeken
  • Ingebouwde audio
  • Water- en puinbestendig
  • Externe toegang en downloaden
  • Grote opslag op de harde schijf
  • Uitstekend zicht in het donker

Om precies te begrijpen wat er bij een incident is gebeurd, is een geïntegreerd systeem de beste optie. Zelfs met eenvoudige dashcams krijgt u, mits geïntegreerd met telematica, toegang tot een extra laag van informatie, waaronder de snelheid van de chauffeur, hard remmen, en versnellingsmetergegevens. Deze informatie en context bij een incident zijn van groot belang wanneer een claim ontstaat. U hebt zicht in wat uw chauffeur heeft meegemaakt. Om beter te zien wat er is gebeurd, moet u ervoor zorgen dat uw camerasysteem de meest geavanceerde specificaties heeft en een zo duidelijk mogelijk beeld biedt.