Ecodriving implementeren om het brandstofverbruik te verminderen en de CO2-uitstoot te verlagen

Verbeter de winstgevendheid van uw wagenpark met AddSecure's toonaangevende oplossingen voor milieuvriendelijk rijden, brandstofmonitoring en voertuigcamera's.

Help uw chauffeurs het brandstofverbruik te verlagen met eco-driving

Verbeter het rijgedrag van uw chauffeurs en verbeter de winstgevendheid met AddSecure’s marktleidende oplossing voor zuinig rijden, brandstofmonitoring en emissierapportage.

Monitor driver performance in your fleet

Wat zijn de belangrijkste voordelen van ecorijden?

Lagere brandstof- en onderhoudskosten

Verbeter het voorbereidingsgedrag en de efficiëntie van uw hele wagenpark en realiseer maximale brandstofbesparing.

Hogere chauffeursveiligheid

Coach uw chauffeurs met persoonlijke feedback voor meer motivatie en veiliger rijden.

Verminderde CO2-uitstoot

Verminder onnodige verspilling van brandstof en creëer een zuiniger en groener wagenpark.

Meer mogelijkheden!

Door een continue opvolging van de belangrijkste rijparameters worden goede voorwaarden gecreëerd voor een zuiniger rijgedrag.

  • Overspeed: te minimaliseren.

  • Stationair draaien: te minimaliseren.

  • Inzet: te maximaliseren.

  • Hard remmen: te minimaliseren.

  • Geremde energie: te minimaliseren.

  • Nul gas: te maximaliseren.

Coach uw chauffeurs naar een zuiniger rijgedrag met behulp van camerabeelden

Met een voertuigcamera-oplossing zet u opnieuw een stap om uw chauffeurs te coachen naar beter rijgedrag. Via het systeem heeft u altijd toegang tot video’s van de camera van het voertuig, evenals gegevens over de locatie van het voertuig en het rijgedrag van de bestuurder.

Hoe werkt een videotelematicasysteem?

Dankzij cloudgebaseerde 4G-technologie worden filmpjes en data van incidenten direct van de dashcam naar het platform gestuurd en kunnen ze direct bekeken, geanalyseerd en gedownload worden. Eventuele incidenten of gevaarlijke rijgewoonten kunnen snel worden geïdentificeerd (bijv. acceleratie / bochten en te hard rijden) en de video’s kunnen worden gebruikt als basis voor discussie tijdens evaluaties met chauffeurs om na het incident feedback te geven om precies te laten zien waar verbeteringen moeten worden aangebracht.

Lees meer over hoe u de winstgevendheid van uw wagenpark kunt vergroten door middel van ecodriving

We hebben honderden projecten op het gebied van ecorijden voltooid en delen graag met u wat belangrijk is om over na te denken om te slagen. Neem contact met ons op en we vertellen je meer!

Ranglijsten zuinig rijden

Moedig uw chauffeurs aan om op alle niveaus verbeteringen aan te brengen met ons dashboard met een tabel die laat zien hoe goed de chauffeurs verbeteren. Chauffeurs worden gerangschikt op basis van hun voorbereidingsgedrag op basis van onze index voor zuinig rijden. Deze index maakt het mogelijk om de chauffeurs zowel individueel als in groep gemakkelijk te volgen. Stimuleer beter rijgedrag met haalbare doelen, regelmatige feedback en prikkels voor relatieve verbeteringen.

Dashboard en rapporten

Deel continu informatie met uw chauffeurs over hun resultaten via onze rapporten en dashboard. Feedback op maat stelt u in staat om precies te adviseren waar verbeteringen nodig zijn in zowel het zuiniger rijgedrag als de veiligheid. En met onze index voor zuinig rijden met een eenvoudig puntensysteem (0-100%), zorg je ervoor dat er gelijke voorwaarden zijn voor alle chauffeurs.

Realtime feedback

Door uw chauffeurs realtime feedback te geven in de cabine via onze zuinig-rij app, kunnen ze slechte rijstijlen herkennen en hun rijstijl daarop aanpassen. Lees meer over onze chauffeurs-app!

Ontdek hoeveel u kan besparen door het monitoren van brandstofverbruik

Gebruik brandstofrapporten voor een nauwgezette opvolging van het brandstofverbruik per voertuig of chauffeur. Stel emissierapporten op en verspreid deze onder uw klanten om de succesvolle resultaten van zuinig rijden en het gebruik van milieuefficiënte voertuigen aan te tonen. Vergelijk voertuigen met dezelfde kenmerken om een abnormaal hoog verbruik te detecteren en de trends jaar na jaar op te volgen.

We praten meestal over een besparing van ongeveer 5-7%. Maar bovenal zien we dat er veiliger met de voertuigen wordt gereden en dat de slijtage door juiste opvolging is afgenomen. Een deel van de chauffeurs die heeft geleerd om op de "juiste" manier te rijden, ervaart het rijden nu als veel comfortabeler zonder daar tijd aan te verliezen.

Per Rudholm, Dagab Purchasing & Logistics, Göteborg, Zweden

Meer informatie over hoe zuinig rijden de winstgevendheid van uw wagenpark kan verhogen

Praat met een van onze experts die u zal helpen de winstgevendheid te berekenen door ecorijden onder uw chauffeurs te implementeren. Boek een gratis demo!