Ontdek de voordelen van videotelematica

Waarom gebruiken transportbedrijven videotelematica?

Wat is videotelematica?

Videotelematica is een technologie die een boordcomputersysteem combineert met video. Hiermee kunnen videogegevens op afstand worden verzonden, ontvangen en geanalyseerd.

Met behulp van videotelematica kan visuele informatie in realtime worden verzonden via communicatienetwerken zoals het internet of gespecialiseerde netwerken. Deze technologie wordt met name gebruikt door transportbedrijven voor een snelle, betrouwbare overdracht van videobeelden en bijbehorende gegevens over gebeurtenissen op de weg.

Videotelematica biedt ook de mogelijkheid om geavanceerde functionaliteiten te integreren, zoals automatische objectdetectie, gezichtsherkenning, bewegingsanalyse enzovoort. Dit maakt het mogelijk om bepaalde processen te automatiseren en in realtime beslissingen te nemen op basis van de vastgelegde visuele informatie.

Hedendaagse transportbedrijven gebruiken videotelematica om een aantal redenen:

Veiligheid: Videotelematica helpt bij het identificeren van gevaarlijk gedrag zoals te hoge snelheid, plotseling remmen, agressief wisselen van rijstrook, enz. Bij een ongeval kunnen video-opnames cruciaal bewijs leveren om de verantwoordelijkheid vast te stellen en de verkeersveiligheid te verbeteren.

Rijopleiding: Video-opnames van gebeurtenissen kunnen worden gebruikt om bestuurders te trainen en hen te helpen hun rijvaardigheid te verbeteren. Gebruikt als een educatief hulpmiddel helpt dit om het risico op ongevallen te verminderen en een hoog veiligheidsniveau op de wegen te handhaven, terwijl de stress bij de bestuurder wordt verminderd.

Vlootbeheer: Videotelematica is een aanvulling op een vlootbeheersysteem en volgt gebeurtenissen, de locatie van voertuigen en andere gegevens, afhankelijk van de oplossing die u gebruikt (brandstofverbruik, stilstand, enz.). Deze gegevens kunnen worden gebruikt om routes te optimaliseren, de operationele efficiëntie te verbeteren en wagenparkgerelateerde kosten te verlagen.

Bescherming van chauffeurs: In de goederentransportsector kunnen video-opnamen worden gebruikt als bewijs bij een incident om kwaadwillenden vrij te pleiten. Videotelematica kan ook helpen om diefstal of vandalisme te voorkomen.

Voldoen aan voorschriften: Bepaalde voorschriften vereisen de installatie van videobeveiligingssystemen in commerciële voertuigen. Videotelematica stelt transportbedrijven in staat om aan deze voorschriften te voldoen en boetes of andere straffen te vermijden.

Conclusie:

Videotelematica biedt transportbedrijven veel voordelen op het gebied van veiligheid, vlootbeheer, chauffeurstraining en naleving van regelgeving. Het is een educatief hulpmiddel voor het verbeteren van de activiteiten en het verminderen van de risico’s die gepaard gaan met het beheren van een wagenpark.

Lees meer over ons camerasysteem ROADVIEW en neem nu contact met ons op voor een GRATIS DEMO.

Download de gratis RoadView Lite brochure

camerasystem

Meer informatie over ons camerasysteem

Download de brochure!