Vijf redenen om te investeren in een camera-oplossing voor uw wagenpark

In het huidige 'crash-for-cash'-klimaat is de aanwezigheid van voertuigcamera's een stijgende trend die niet onopgemerkt is gebleven. Van eenvoudige dash-cams tot volledige multi-camera systemen, het installeren van een voertuigcamera oplossing beschermt uw chauffeurs tegen valse claims, verbetert het rijgedrag en verlaagt verzekeringspremies.

Al geruime tijd neemt de populariteit van camerasystemen in voertuigen sterk toe. Van eenvoudige dashcam tot volledige systemen met meerdere camera’s. Een camera in uw voertuig beschermt uw chauffeurs tegen valse claims, verbetert hun rijgedrag en resulteert in mogelijk lagere verzekeringspremies.

Maar dat zijn niet de enige voordelen. Lees hieronder de vijf belangrijkste redenen waarom u vandaag nog zou moeten investeren in een camerasysteem.

1.     Bescherm uw chauffeurs met onweerlegbaar bewijs

Volgens diverse verzekeringsmaatschappijen is het aantal frauduleuze claims de afgelopen jaren met 9,5% gestegen. Uit cijfers van de branche blijkt dat één op de tien letselschadeclaims verband houdt met vermoedelijke “crash-for-cash-ongevallen. Het is daarom belangrijk om sterk bewijs te kunnen overleggen. Camera’s in uw voertuig, ook wel dashcams genoemd, schrikken niet alleen fraudeurs af, maar bieden ook nauwkeurig en onweerlegbaar videobewijs van elk incident.

2.     Verlaag uw verzekeringspremies

Doordat de behoefte aan camera’s is toegenomen, is ook de vraag naar technologie gestegen. Meer geavanceerde voertuigcamera-oplossingen worden nu vaak uitgerust met G-krachtmeters en 3G/4G-simkaarten.

Dit betekent dat ze realtime, direct toegang tot de beelden van gedetecteerde incidenten kunnen bieden. Dit geldt niet voor camera’s met alleen een SD-kaart.

Dit betekent dat u sneller een claim kunt indienen bij uw verzekeraar. U kunt verzekeraars voorzien van FNOL (First Notification Of Loss) en onweerlegbaar bewijs leveren van wat er precies is gebeurd. Op de lange termijn bespaart dit u mogelijk geld, doordat u kunt besparen op verzekeringspremies en juridische kosten kunt vermijden.

3.     Verbeterde veiligheid voor uw wagenpark en medeweggebruikers

Zoals bij elk bedrijf met een wagenpark zijn uw chauffeurs het gezicht van uw bedrijf. Helaas betekenen slechte chauffeurs iets anders.

Het installeren van naar voren gerichte camera’s kan de kans op ongelukken verminderen doordat bestuurders zich meer bewust zijn van hun rijstijl. Dit heeft een positieve invloed op de reputatie van uw bedrijf en de veiligheid van de chauffeurs en medeweggebruikers wordt vergroot.

4.     Bespaar brandstof en verminder slijtage

Een minder bekend voordeel van voertuigcamera’s is de potentiële besparing op uw dagelijkse wagenparkkosten.

Na gesprekken met diverse transportmanagers werd het duidelijk dat chauffeurs, na het installeren van camera’s in hun vrachtwagen, op een bewustere manier deelnamen aan het verkeer. Deze verandering van rijgedrag resulteert in een verlaging van brandstofkosten en voorkomt onnodige slijtage aan het materieel.

5.     Persoonlijke feedback en op maat gemaakte training

Wanneer het gaat om het verbeteren van de prestaties van de bestuurder, kunnen camerabeelden van zijn of haar handelingen, van onschatbare waarde zijn. Deze kunnen als dienen als basis voor op maat gemaakte trainingen en feedback voor de chauffeur.

Download en bekijk de beelden samen met uw chauffeurs. Met behulp van de gedetailleerde G-kracht- en versnellingsmetergegevens van de camera, kunt u specifieke verbeterpunten toelichten en gerichte verbeterprogramma’s opstellen.

 

Ontdek hoe u uw vloot kunt optimaliseren door vandaag nog contact met ons op te nemen.