Home / Customer Cases / Zeeman kiest opnieuw voor ATX boordcomputers van AddSecure

Zeeman kiest opnieuw voor ATX boordcomputers van AddSecure

In 1967 opende Jan Zeeman zijn eerste Zeeman winkel in Alphen aan den Rijn. Een supermarkt met kleding en textiel voor lage prijzen een revolutionaire gedachte. Door efficiënt te organiseren en groot in te kopen, lukte het Zeeman inderdaad dezelfde kwaliteit voor een veel lagere prijs aan te bieden.

De formule sloeg aan en vanaf 1974 groeide het bedrijf door een aantal grote overnames nóg harder. Met de overname van Brons in 1980 werd Zeeman in één klap de grootste textieldiscounter van Nederland. Inmiddels is Zeeman uitgegroeid tot één van de grootste textielsupers van Europa met bijna 1.300 vestigingen in zeven Europese landen en een webshop. Al jarenlang maakt Zeeman gebruik van de AddSecure ATX boordcomputer. Om voorop te blijven lopen investeerde de onderneming recent ook weer in de moderne ATX3 boordcomputer van AddSecure.

Marco Westen, Fleetmanager bij Zeeman, licht de keuze voor de ATX toe: “Wij doen al jarenlang zaken met AddSecure, voorheen Groeneveld ICT Solutions. Onze hele vloot is uitgerust met ATX boordcomputers en daar zijn we erg tevreden over. Toen het tijd werd om een nieuwe generatie boordcomputer te kiezen, kwamen we al snel weer uit bij AddSecure. Een belangrijke reden om te kiezen voor de AddSecure boordcomputers is de uitneembare 4G-tablet. Onze chauffeurs zijn daardoor erg flexibel in de afwikkeling van hun transportopdrachten en het maken van foto’s.”

Duurzaamheid

Met name de brandstofbesparingsmodule is van grote waarde voor Marco Westen: “Iedereen heeft het tegenwoordig over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij noemen dat gewoon zuinig. Als familiebedrijf zijn we altijd zuinig geweest. Zuinig met de middelen die we nodig hebben. En zuinig op de mensen die voor ons werken, onze maatschappij en het milieu.

De brandstofbesparingsmodule van AddSecure helpt ons door zuinig te zijn op brandstofverbruik en draagt het op een gestructureerde manier bij aan het CO2-neutraal maken van ons wagenpark. Zo besparen we bij Zeeman op kosten en zorgen we tegelijkertijd voor een lagere belasting van het milieu”.

“Daarnaast hebben al onze chauffeurs middels de documentenbeheer-functie op de ATX de mogelijkheid om alle noodzakelijke documenten, zoals het chauffeurshandboek en een overzicht met voorkeur tankstations, digitaal in te zien. Daar waar we ze voorheen met een map met geprinte documenten op pad stuurden, doen we dat nu dus papierloos. Doordat we deze documenten door de lucht kunnen updaten beschikt de chauffeur altijd over de laatste documentatie”, aldus Marco Westen.

Andere grote voordelen voor Zeeman zijn dat het alle vrachtwagens real-time kan volgen en maximaal inzicht krijgt in de prestaties van de vloot.

Voor meer informatie over de ATX3/Roadbox van AddSecure: