blog

Verminder overconsumptie met videotelematica!

Hoe kan videotelematica helpen om overconsumptie te verminderen? Brandstof is een van de belangrijkste kostenposten voor transport, met videotelematica kunt u overconsumptie tegengaan en uw kosten verlagen.

Videotelematica kan op een aantal manieren worden gebruikt om overconsumptie in transportbedrijven te verminderen:

Verbetering van het rijgedrag: Videotelematica kan risicovol gedrag analyseren en bestuurders helpen zich te verbeteren. Het kan plotseling accelereren, overmatig remmen, agressief bochtenwerk en andere rijgewoonten die leiden tot overmatig brandstofverbruik detecteren. Door dit gedrag te identificeren, kan de vervoerder zijn chauffeurs een gepersonaliseerde follow-up geven en hen bewust maken van de noodzaak om veiligere en dus zuinigere rijgewoonten aan te nemen.

Snelheidsbeheer: Videotelematica kan worden gebruikt om de snelheid van voertuigen in realtime te controleren. Bedrijven kunnen snelheidslimieten instellen en worden gewaarschuwd wanneer bestuurders deze overschrijden. Door het rijden binnen de snelheidslimieten aan te moedigen, kan het brandstofverbruik aanzienlijk worden verminderd.

Routeoptimalisatie: Videotelematica levert nauwkeurige gegevens over de routes die chauffeurs afleggen. Door deze informatie te analyseren kunnen bedrijven de meest efficiënte routes bepalen en langere of drukke routes vermijden, waardoor het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot dalen.

Gegevensanalyse : Videotelematica verzamelt een schat aan gegevens over voertuigprestaties en rijgewoonten. Door deze gegevens te analyseren kunnen transportbedrijven trends en patronen identificeren die bijdragen aan overmatig brandstofverbruik. Deze informatie kan worden gebruikt om weloverwogen beslissingen te nemen om de brandstofefficiëntie van het wagenpark te verbeteren.

Videotelematica geeft transportbedrijven de gegevens die ze nodig hebben om overmatig brandstofverbruik te verminderen, wat niet alleen kosten bespaart maar ook de impact van hun activiteiten op het milieu vermindert.

Wil jij ook je overconsumptie verminderen?

Lees meer over ons camerasysteem ROADVIEW en neem nu contact met ons op voor een GRATIS DEMO.

Related