Uitbreiding voor AddSecure met de overname van Navkonzept GmbH

Met de overname versterkt AddSecure Smart Transport zijn positie op de Duitse markt als leverancier van IT producten voor de transport- en logistieke sector. AddSecure, een toonaangevende Europese leverancier van premium oplossingen voor de beveiliging van gegevens en betrouwbare communicatie, kondigde vandaag de overname aan van Navkonzept, een bekende Duitse aftermarket telematicaleverancier van fleet managementoplossingen. […]

Met de overname versterkt AddSecure Smart Transport zijn positie op de Duitse markt als leverancier van IT producten voor de transport- en logistieke sector.

AddSecure, een toonaangevende Europese leverancier van premium oplossingen voor de beveiliging van gegevens en betrouwbare communicatie, kondigde vandaag de overname aan van Navkonzept, een bekende Duitse aftermarket telematicaleverancier van fleet managementoplossingen. Met deze overname vergroot AddSecure zijn marktaandeel in transport managementoplossingen in Europa en bouwt hiermee verder aan zijn toonaangevende positie in deze sector.

Door de overname versterkt AddSecure Smart Transport zijn positie op de Duitse transport- en logistiekmarkt. Ook voegt AddSecure een ervaren team professionele medewerkers en een bekend en marktconform prodcuten aanbod toe aan zijn Smart Transport-producten en diensten portfolio.

De gezamenlijke missie van de twee bedrijven is om logistieke ondernemingen in Duitsland slimme voertuigoplossingen en een on-line webbased platform te leveren en zo de nummer één FMS- en TMS-aftermarketleverancier in Duitsland te worden.

“Het is met groot genoegen dat we onze collega’s van Navkonzept verwelkomen bij AddSecure Smart Transport. Deze overname versterkt onze positie in Duitsland en door hun dienstenportfolio’s te combineren, omarmen Navkonzept en Addsecure een bredere en sterkere go-to-market-strategie”, aldus Johan Frilund, Directeur van AddSecure Smart Transport.

Als gevolg van de overname zal de omzet van Addsecures Smart Transport-divisie stijgen tot € 60 miljoen en de totale omzet van de hele organisatie naar € 150 miljoen. De overname voegt ook 20.000 aangesloten voertuigen toe aan de bestaande 200.000 unit die inmiddels met AddSecure ‘s Smart Transport oplossingen zijn uitgerust, waardoor het totaal aantal aangesloten units op 220.000 komt.

“Dit is onze tweede overname binnen Smart Transport dit jaar en ook deze levert een aanzienlijke bijdrage in onze ambitie naar verdere internationale expansie. Duitsland is een belangrijke markt voor AddSecure. De overname staat symbool voor onze groei in Europa. Bovendien is de Duitse markt één van de grootste op het gebied van grote bedrijfsvoertuigen. We kijken ernaar uit om verder te investeren in Smart Transport en heten Navkonzept welkom bij AddSecure”, aldus Stefan Albertsson, CEO van AddSecure.

“Ik ben ervan overtuigd dat AddSecure Navkonzept zal voorzien van de expertise en middelen die nodig zijn voor onze gezamenlijke toekomstige ontwikkeling, met name op het gebied van marketing, commerciële optimalisatie en product innovatie. Onze Duitse klanten en collega’s zullen vele voordelen ervaren als gevolg van deze overname. Ze zullen door de overname onderdeel worden van een ambitieuze en toonaangevende speler in de transportsector”, aldus Jochen Linden, Managing Director van Navkonzept.

Navkonzept zal deel gaan uitmaken van AddSecure en zal het komende jaar geïntegreerd worden in AddSecure Smart Transport. De Managing Directors van Navkonzept, Jochen Linden en Hans-Jörg Nolden, treden toe tot het Management Team van Smart Transport.

Neem voor meer informatie contact op met:

Kristina Grandin, Corporate Marketingmanager, AddSecure
Mobiel: +46 70 689 52 08, [email protected]

Nicole Nolden, PR-manager
Mobiel nummer: +49 178 7803815, [email protected]

Loading