AddSecure neemt de Europese telematicadivisie van Astrata over en versterkt daarmee zijn positie in de transport- en logistieke sector

Met deze strategische stap breidt AddSecure niet alleen zijn marktaandeel uit, maar boort het ook nieuwe markten aan.

AddSecure, een toonaangevende Europese leverancier van veilige IoT-connectiviteit en end-to-end oplossingen, heeft vandaag de overname aangekondigd van Astrata Europe B.V., de Europese telematicadivisie van Astrata. Met deze strategische stap kan AddSecure zijn marktaandeel uitbreiden en zijn positie als belangrijke leverancier van IoT-oplossingen voor de transport- en logistieke sector in heel Europa verstevigen.

 

Astrata Europe B.V., met het hoofdkantoor in Eindhoven, biedt een uitgebreide reeks connected fleet-oplossingen in heel Europa, waaronder asset tracking, supply chain en chauffeurs- en vrachtoplossingen.

 

Deze overname vergroot niet alleen AddSecure's marktaanwezigheid, maar boort ook nieuwe markten aan zoals Italië en Hongarije voor haar business unit Smart Transport. Dit sluit perfect aan bij AddSecure's strategie om de markt te consolideren en de toonaangevende leverancier van oplossingen voor wagenparkbeheer, transportmanagement en videotelematica in Europa te worden.

 

Bovendien zorgt de overname voor extra expertise op het gebied van telematica en voor meer verkoopmogelijkheden. Het klantenbestand van Astrata Europe, waaronder diverse prominente Europese bedrijven, zal de positie van AddSecure in de branche verder versterken.

Stefan Albertsson, CEO van AddSecure: "Deze overname is een belangrijke mijlpaal voor AddSecure, omdat het onze positie als toonaangevende leverancier van IoT-oplossingen voor de transport- en logistieke sector in heel Europa versterkt. Met de integratie van Astrata's Europese telematicadivisie is AddSecure goed gepositioneerd om zijn klanten innovatieve en uitgebreide oplossingen te bieden, waarmee onze leidende rol in de markt verder wordt verstevigd."

 

Claes Ödman, President van Smart Transport bij AddSecure, voegt hieraan toe: "We zijn verheugd om Astrata Europe te verwelkomen in de AddSecure-familie. De synergie tussen onze technologieën en teams zal ons vermogen vergroten om nog uitgebreidere en innovatieve oplossingen te leveren. Bestaande klanten van beide entiteiten zullen profiteren van een breder productportfolio en onze gecombineerde expertise, wat een verbeterde operationele uitmuntendheid belooft."

 

Voor Astrata Europe biedt deze stap de kans om zich aan te sluiten bij een grote en expansieve Europese IoT onderneming. Deze positionering is erop gericht om de transportmanagementoplossingen van de volgende generatie nog uitgebreider en effectiever te leveren in de gehele regio.

 

De overeenkomst werd gesloten op 5 juni 2024.

 

Loading