AddSecure lanceert RoadView, een camerasysteem voor in de auto om de veiligheid van de bestuurder te verbeteren.

Het nieuwe alles-in-één-apparaat is bedoeld voor wagenparken van bedrijfsvoertuigen om de veiligheid van de bestuurder te verbeteren en rechtszaken in geval van een incident te voorkomen. Deze oplossing zal worden geïntroduceerd op ICT & Logistiek, stand 01.E030.

AddSecure, Europa’s toonaangevende leverancier van high-end IoT-oplossingen, gericht op veilige communicatie en kritieke data, kondigde vandaag de lancering aan van zijn nieuwe alles-in-één 4G-camerasysteem: AddSecure RoadView. 

Dit ultramoderne telematicatoestel met camera is ontworpen voor en biedt GPS-tracking in realtime, HD-videobeelden en gedetailleerde gegevens over het rijgedrag van de bestuurder. 

Met een kijkhoek van 150 graden en een resolutie van 1080p visualiseert AddSecure RoadView de hele weg voor u, zodat u, in geval van een incident, onweerlegbare beelden krijgt. Op die manier kunnen bestuurders worden vrijgesproken van valse beschuldigingen. Indien de bestuurder in gebreke blijft, wordt de schadeafwikkeling versneld en worden de verzekeringspremies verlaagd door het verstrekken van de First Notice of Loss (FNOL).

Met RoadView zijn gegevens over de locatie van het voertuig en de handelingen van de bestuurder, evenals beelden van alle incidenten die zich hebben voorgedaan, volledig toegankelijk via een gebruiksvriendelijk webgebaseerd platform. Met de cloudgebaseerde 4G-technologie worden gedetecteerde incidenten onmiddellijk naar het telematicaplatform gestuurd en kunnen ze onmiddellijk worden bekeken, geanalyseerd en gedownload.  De bestuurder kan ook op elk moment beginnen met het opnemen van videobeelden door een handmatige activeringsknop bij de hand. Er is een mobiele applicatie beschikbaar die op elk moment kan worden bekeken en gecontroleerd.

Voor Waterlogic, een distributeur van waterkoelers, heeft de camera zijn nut al bewezen binnen 12 maanden na de implementatie: het aantal ongevallen is al met meer dan 50% gedaald en in verschillende gevallen heeft de camera chauffeurs vrijgesproken van valse claims.

Lee Shropshire, operator bij Waterlogic UK, zegt: “De camera’s hebben de veiligheidsnormen van onze vloot in een paar maanden tijd veranderd. Door de snelle uitbreiding van onze vloot, in een relatief korte tijdspanne, hadden we te kampen met een hoog ongevallencijfer en bijgevolg hoge verzekeringspremies.”

“Door de installatie van de camera’s zijn onze chauffeurs zich onmiddellijk bewust geworden van hun rijgedrag. In combinatie met de op maat gemaakte chauffeurstraining, die we met behulp van de cameragegevens en -beelden hebben kunnen aanbieden, heeft dit onze ongevallencijfers, verzekeringskosten en algemene veiligheidsnormen van ons wagenpark aanzienlijk verbeterd.”

Magnus Gunnergård, VP Product en Technologie, AddSecure Smart Transport voegt toe:

“Ons nieuwe alles-in-één-oplossing betekent een echt keerpunt voor bedrijven die hun wagenpark willen volgen, het risico op ongevallen willen verminderen en de veiligheid van de bestuurder willen verbeteren door gebruik te maken van een camera in de auto.”

“Wij helpen al jaren enkele van de grootste commerciële wagenparken in het Verenigd Koninkrijk te beschermen door volledig geïntegreerde camera-oplossingen te bieden met uitstekende resultaten op het gebied van ongevallenreductie en verzekeringsbesparingen. Met deze nieuwe voertuigcamera-oplossing willen we deze voordelen uitbreiden tot Europese wagenparken en ervoor zorgen dat onze klanten dezelfde verkeersveiligheidsnormen kunnen halen als in het Verenigd Koninkrijk.”

Loading