AddSecure lanceert Direct Vision System dat de veiligheid van zware voertuigen verbetert

Met de nieuwe RoadView DVS-camera van AddSecure worden dode hoeken geëlimineerd, waardoor de rijveiligheid wordt verhoogd.

AddSecure, een toonaangevende Europese leverancier van veilige IoT-connectiviteit en end-to-end-oplossingen en marktleider op het gebied van wagenpark- en transportbeheeroplossingen, heeft de lancering aangekondigd van een Direct Vision-systeem met kunstmatige intelligentie (AI), ontworpen om dode hoeken van vrachtwagens te elimineren en de veiligheid van vrachtwagens te verbeteren.

 

Geïntegreerd met veiligheidssystemen vereist door de Europese Algemene Veiligheidsverordening (GSR2), die vanaf juli 2024 van toepassing zal zijn en al verplicht is voor zware voertuigen in Londen, schakelen de DVS-camera’s (Direct Vision Standard) dode hoeken uit. AddSecure presenteert zijn RoadView DVS-oplossing, een technologisch hoogstandje dat kunstmatige intelligentie integreert voor nauwkeurige en proactieve detectie van dode hoeken. Het bestaat uit twee sleutelelementen: het Moving Off Information System (MOIS) met een camera die kwetsbare weggebruikers in de frontale dode hoek tot op 5 meter afstand kan detecteren; en het Blind Spot Information System (BSIS), uitgerust met een zijcamera met dubbele lens die tot 30 meter aan de rechterkant van het voertuig bestrijkt.

 

Het systeem wordt geactiveerd bij snelheden van 0 tot 30 km/u. AI, geïntegreerd in beide camera’s (voor- en zijkant), onderscheidt voetgangers en fietsers van stedelijke objecten. Bij risicodetectie wordt er een alarm geactiveerd in de cabine om de waakzaamheid van de bestuurder te vergroten. Er is ook een extern geluidsalarm geïnstalleerd om kwetsbare weggebruikers te waarschuwen wanneer het voertuig een bocht maakt.

 

De RoadView DVS-technologie is goedgekeurd volgens de UNECE-normen R151 (Blind Spot Information System – BSIS) en R159 (Moving Off Information System – MOIS), waardoor naleving van de strengste veiligheidseisen wordt gegarandeerd. Deze technologie is beschikbaar als standalone oplossing of geïntegreerd in een systeem met meerdere camera’s (dashcam, ADAS) en kan worden aangevuld met 4G-connectiviteit en het AddSecure RoadView Cloud-platform, waardoor gecentraliseerd beheer en gegevensupdates voor wagenparkbeheerders wordt vereenvoudigd.

 

“De acceptatie van technologieën zoals verplicht door de nieuwe PSS-regelgeving van London Transport maakt de weg vrij voor een veiligere en slimmere verstedelijking. Met de vooruitgang op het gebied van AI én een focus op de veiligheid van kwetsbare gebruikers is het absoluut noodzakelijk dat grote Europese steden soortgelijke regelgeving overwegen om de preventie van ongevallen te verbeteren en mensenlevens te beschermen,” zegt Marcel van der Weiden, vicepresident Benelux bij AddSecure.

 

Loading